понеділок, 29 травня 2017 р.

Семінар-практикум заступників директорів з навчальної роботи, методистів ПТНЗ


25 травня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник» проведений семінар-практикум заступників директорів з навчальної роботи, методистів на тему «Сучасні технології навчання: професійне зростання та творчий пошук».
Директор навчального закладу Базь О.С. тепло і щиро вітав учасників зібрання, розповів про вагомі досягнення педагогічного колективу, окреслив плани на майбутнє, побажав плідної праці й успіхів на семінарі-практикумі.
Масалова Т.С., методист ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник» презентувала систему роботи навчального закладу з підготовки кваліфікованих робітників, розповіла про продуктивну діяльність педагогічного колективу щодо забезпечення якості професійної освіти.
Сьогодні навчальний процес неможливо уявити без упровадження освітніх технологій. Але важливо не просто їх упроваджувати, але й здійснювати постійний моніторинг їх ефективності, вибирати ті форми, методи й прийоми навчання, які забезпечують максимальну результативність.
Викладач математики ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник» Мілочкіна Л.В. охоче поділилася досвідом роботи з хмарними технологіями у навчальному процесі. ЇЇ виступ зацікавив присутніх і викликав неабиякий інтерес.
Про використання технологічних прийомів медіадидактик для підвищення ефективності уроків спецпредметів розповіла Решетова В.В., викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник». Упровадження інформаційно-комп’ютерних технологій у навчально-виробничий процес є доцільним і перспективним. Адже завдяки використанню ІКТ навчальне середовище стає доступнішим для учнів.
Кулинич О.А., методист ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», зосередила увагу на методичному супроводі упровадження інноваційних технологій у навчальний процес. Змістовна розповідь супроводжувалася презентацією віртуального методичного кабінету училища, що успішно функціонує, проведеного методичного марафону. Вона наголосила на тому, що педагогічні працівники училища вже давно і плідно працюють над застосуванням інтерактивних методів і прийомів, тому і виникла потреба узагальнити цей досвід, поділитися з колегами знахідками. Планомірно ведеться робота з розробки програми по застосуванню хмарних технологій, Google форм у режимах як опитування, так і тестування. Олена Анатоліївна приділила увагу популярному напряму сьогодення - STEM-освіті, його ще називають «перевернуте навчання».
Згурська Т.В., методист ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» блискуче провела майстер-клас з використання Google форм та технологій Web 2.0 для організації навчального процесу і розширення функціоналу персональних блогів. Започаткований і вдало проведений у ліцеї Чемпіонат престижності робітничих професій «Молоді професіонали»за методикою міжнародної асоціації World Skills викликав інтерес не тільки в учнів, а і в роботодавців. Тетяна Віталіївна зазначила, що використання Інтернет-сервісів, онлайн-ресурсів, хмарних технологій дозволить педагогам урізноманітнити навчальний процес, зробити його ефективнішим, що позитивно вплине на мотивацію навчальної діяльності учнів.
Нідерман Н.К, методист НМЦ ПТО у Запорізькій області, акцентувала увагу присутніх на моніторингу стану методичної роботи за 2016-2017 н.р., який буде проведений у червні 2017 року.
Обмін досвідом роботи на семінарі-практикумі був корисним і своєчасним. Проведення подібних заходів дає можливість шукати цікаві ідеї, не зупинятися на досягнутому.
Щира вдячність директору ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник» Базю О.С., методисту Масаловій Т.С., педагогічному колективу за взаєморозуміння, допомогу в проведенні семінару-практикуму. Нехай щастить вам в усіх починаннях, благословенною буде ваша життєва дорога, прихильною доля, твердою надія й незламною воля на добрі справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар