середу, 29 березня 2017 р.

Семінар-практикум методистів ПТНЗ області

28 березня 2017 року на базі ВНЗ «Класичний приватний університет» успішно проведений семінар-практикум методистів професійно-технічних навчальних закладів на тему «Інноваційні технології навчання в освіті».
Привітала учасників семінару Сущенко Л.О., доктор педагогічних наук, доцент кафедри освіти та управління навчальним закладом, і вдало презентувала роботу цієї кафедри.
Директор НМЦ ПТО у Запорізькій області Паржницький О.В. побажав присутнім плідної роботи і розповів про розвиток системи професійної освіти у контексті сучасних змін, зосередив увагу на важливості ефективної методичної роботи у навчальних закладах, формуванні професійної компетентності випускників ПТНЗ.
Цікавою, змістовною, оригінальною була лекція-презентація «Інновації в освіті» Кутик О.М., кандидата історичних наук, доцента кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін ЗОІППО.
Зосереджено, уважно слухали учасники семінару розповідь Кравченка В.М., проректора з навчальної роботи, кандидата економічних наук, доцента Класичного приватного університету, про напрями застосування інформаційних технологій у сучасному освітньому процесі.
Практичне заняття «Використання тестових програм для розробки навчальних та контрольних тестів», проведене Кравченком В.М., було повчальним і корисним, методисти познайомилися з програмою складання тестів, вчилися складати тестові завдання для здійснення контролю якості засвоєння навчального матеріалу. Перевагою такої перевірки у ПТНЗ є те, що одночасно продуктивно працює вся група, і за декілька хвилин можна отримати інформацію про успішність усіх учнів, визначити прогалини в знаннях, що дуже важливо для організації навчання і оперативного коригування діяльності викладача та учнів. Технологічність і надзвичайна інформативність комп’ютерного тестування дозволяють не тільки здійснювати контроль за якістю засвоєння навчального матеріалу, а й спостерігати динаміку процесу формування знань учня, виявити його індивідуальні особливості.
Задоволення і приємні відчуття у присутніх викликав релакс «Подумай про вічність».
Наприкінці засідання проведене анкетування методистів з метою розвитку подальшої співпраці з університетом.
Нідерман Н.К., методист  НМЦ ПТО у Запорізькій області, висловила вдячність Сущенко Л.О., Кравченку В.М., Таран М.В. за допомогу і сприяння в організації та проведенні семінару-практикуму.


Немає коментарів:

Дописати коментар