понеділок, 30 вересня 2019 р.

Управління розвитком професійного потенціалу педагогічних працівників засобами методичної роботи

25 вересня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» проведений семінар-практикум методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Управління розвитком професійного потенціалу педагогічних працівників засобами методичної роботи».
Директор Віктор Львов розповів присутнім про створення сучасного освітнього середовища в ліцеї.
75 річницю з дня заснування відзначив заклад у березні 2019 року. Ліцей є єдиним закладом професійної освіти області, яким на сьогодні встановлено три рекорди України, що потрапили до «Національного реєстру Рекордів України»: «Найбільша кількість голубців, приготовлених на одній локації» (2017); «Найбільша кількість чорноморської кільки, приготовленої у фритюрі на одній локації» (2018); «Найбільша картопляна запіканка з м’ясом» (2018).
Головний показник успішності ліцею - працевлаштування випускників не тільки в нашому місті, області, країні, а й у Чехії, Канаді, Ізраїлі, Болгарії.
Щороку здобувачі освіти проходять виробничу практику в Болгарії, оздоровчих закладах області, удосконалюють набуті професійні знання, вміння, навички.
У ліцеї створені належні умови для здобуття професійної освіти: оснащені навчальні кабінети, забезпечені сучасним обладнанням лабораторії.
Програма семінару доволі насичена, адже до уваги методистів були представлені презентації з досвіду роботи педагогічних колективів закладів професійної освіти над єдиною методичною темою.
Софія Суєтова, методист ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей», зосередила увагу присутніх на актуальності проблеми підвищення ефективності методичної роботи, шляхах реалізації єдиної методичної теми.
Ольга Дирбаба, методист ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище», презентувала досвід роботи педагогічного колективу, поділилася цікавими методичними ідеями.
Вікторія Коваленко, методист ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» проаналізувала структуру методичної роботи, розповіла про реалізацію запланованих заходів, самоосвіту педагогів.
Методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Наталія Нідерман інформувала про підсумки моніторингу стану методичної роботи за 2018-2019 навчальний рік. За результатами моніторингу зясовано, що методична робота базується на принципах відкритості, оперативності, оптимального поєднання індивідуальних і колективних форм, спрямована на підвищення професійної компетентності педагогічних працівників, розвиток їх творчого потенціалу, формування нового педагогічного мислення, забезпечення високої якості освітніх послуг.
Професійне зростання педагога завжди у центрі уваги методистів. З метою підвищення якості та результативності освітнього процесу в умовах компетентнісного підходу в роботі методичних служб використовуються як традиційні, так і нетрадиційні форми роботи, які сприяють підвищенню фахової підготовки педагогічних кадрів, підтримують у педагогічному колективі дух творчості, прагнення до пошуку.
Професійна освіта перебуває на етапі кардинальних перетворень, залежить від економічного розвитку регіону, сучасних освітніх і виробничих технологій. Виклики часу спонукають до пошуку нових форм методичної роботи.
Презентаційний меседж «Ми працюємо так…» Галини Омельяненко, методиста ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» зацікавив методичну спільноту. Галина Іванівна детально розповіла про науково-методичну роботу в училищі, ефективне використання педагогічними працівниками електронних освітніх ресурсів на уроках теоретичного і практичного навчання, методичний супровід професійного розвитку педагогів.
Друга частина зібрання пройшла в атмосфері творчості й креативності.
Методисти побували на майстер-класі «Приготування коктейлів», який провела викладач Максименко О.Г., долучилися до проведення майстер-класу «Десерт «Тірамісу» (викладач Гармаш Г.Ю), а потім поласували вишуканим і ніжним десертом, смачним чаєм.
Семінар-практикум пройшов інформаційно насичено та змістовно.
Наталія Нідерман подякувала усім методистам за плідну і результативну співпрацю, а керівництву і педагогічному колективу закладу освіти висловила вдячність за допомогу в підготовці й проведенні семінару-практикуму.


Немає коментарів:

Дописати коментар