четвер, 24 листопада 2016 р.

Обласний семінар-практикум інженерів з охорони праці

09.11.2016 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту» проведений обласний семінар-практикум інженерів з охорони праці на тему: «Система управління охороною праці та безпекою життєдіяльності в ПТНЗ».
Директор навчального закладу Трипак В.В. щиро вітав присутніх і розповів про цілеспрямовану роботу педагогічного колективу щодо підготовки кваліфікованих робітників для української залізниці. Випускники цього закладу є завжди затребуваними на ринку праці.
Цікавим, змістовним, насиченим був виступ Пересипкіна В.М., інженера з охорони праці ДНЗ «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту». Володимир Михайлович акцентував увагу присутніх на тому, що впродовж останніх років у нашій державі удосконалюється законодавча база з охорони праці. Пріоритетним залишається збереження життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу. Використовуючи презентацію, поділився практичним досвідом з організації охорони праці та безпеки життєдіяльності в ліцеї.
Сьогодення передбачає нові вимоги до професійного рівня педагога, який за обсягом і різнобічністю вирішуваних завдань повинен бути спеціалістом широкого профілю. Забезпечення здорових і безпечних умов для учасників навчально-виробничого процесу буде успішним за умови належної організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності.
Із презентацією «Форми та методи проведення тижня з охорони праці в професійно-технічних навчальних закладів» виступила Марченко О.Н., методист ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище сфери послуг», поділилася власним досвідом проведення різноманітних заходів з безпеки життєдіяльності учнів.
Терещенко Я.Ю., інженер з охорони праці ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», надала детальну інформацію про нові документи з охорони праці.
У ході засідання учасники обговорили декілька проблемних питань.
Нідерман Н.К., методист НМЦ ПТО у Запорізькій області, запропонувала учасникам семінару-практикуму для використання у роботі методичні напрацювання з організації охорони праці та проведення місячника з охорони праці й безпеки життєдіяльності у ПТНЗ.




Немає коментарів:

Дописати коментар