середу, 6 червня 2018 р.

Системний підхід до модернізації навчального процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти засобами інформаційних технологій

На часі системна модернізація професійної освіти і навчання, що створить передумови для сталого розвитку суспільства, професійного зростання та самореалізації особистості. Використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі педагогічної спільноти значно підвищує інтерес учнів до навчання в цілому, створює умови для їх розвитку, активізує пізнавальну діяльність учнівської молоді.
Саме такі питання розглядались на обласному семінарі-практикумі методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Системний підхід до модернізації навчального процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти засобами інформаційних технологій», який проведений 31.05.2018 року на базі ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище».
З вітальним словом до присутніх звернувся директор Кондратьєв І.І., який розповів про тенденції розвитку училища, досягнення в навчально-виробничій роботі, окреслив зміни, що відбуваються в сучасній освіті.
Нідерман Н.К., методист НМЦ ПТО у Запорізькій області, акцентувала увагу присутніх на актуальності заявленої теми семінару-практикуму, детально розповіла про моніторинг стану методичної роботи за 2017-2018 н.р., який буде проведений у червні 2018 року.
Кулинич О.А., заступник директора з навчально-методичної роботи ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», змістовно, детально висвітлила питання розвитку інформаційної компетентності педагогічних працівників в умовах методичної діяльності, презентувала віртуальний методичний кабінет. У цьому році вдруге в училищі успішно проведено методичний марафон «Інноваційні технології навчання в професійній (професійно-технічній) освіті». Особливість заходу - Інтернет-формат проведення: усі виступи відбувалися у вигляді вебінарів. Проведено майстер-клас з опанування сервісу Google Classroom, в якому викладачі та майстри виробничого навчання випробовують методику створення електронного дистанційного навчального курсу з предметів теоретичного та виробничого навчання.
Досвідом роботи щодо підвищення професійної компетентності педагогів шляхом використання методичного блогу поділилася методист ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» Коваленко В.Г. Вона розповіла про методику застосування ІКТ в організації роботи методичного кабінету, використання освітніх сайтів.
Цікавим, насиченим був виступ Войтюк Т.М., викладача ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», щодо формування інформаційної компетентності педагога засобами Інтернет-технологій.
Височиненко Н.В. та Кішко К.В., молоді креативні педагоги, презентували досвід роботи щодо створення сучасного інформаційного середовища в закладі освіти.
Учасники засідання мали можливість побувати на майстер-класі «Декоративні вироби», який проводили Прокофєва А.М., Гудзь А.Ю.
Нідерман Н.К. подякувала усім методистам за плідну і результативну співпрацю, а керівництву і педагогічному колективу ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» висловила вдячність за допомогу і сприяння у проведенні семінару-практикуму, побажала невичерпної енергії, творчої наснаги та натхнення, успіхів на освітянській ниві.





Немає коментарів:

Дописати коментар